Tommy Kristiansen under gullfeiring 2011. Foto: Chr. Gustavsen

Før kampen: Sparta vs Stavanger - Sparta Amfi 19.00

Kristiansen håper 1000-årskampen kan øke hockeyinteressen

- Jeg synes opplegget Sparta har fått til i forbindelse med den såkalte 1000-årskampen mot oss 5. januar med fakkeltog og heising av mesterskapsbannerne er flott. Jeg håper det kan bidra til økt hockeyinteresse igjen i Sarpsborg, sier Tommy Kristiansen til sparta.no.

Han synes det er synd at interessen rundt Sparta ser ut til å ha blitt mindre enn den var på hans tid i klubben – ikke minst da laget sist vant Kongepokalen i 2011. Årsakene tror han er flere. Litt betyr det nok at Sarpsborg 08 gjør det bra. Fotballinteressen kan gå på bekostning av hockeyen. Dessuten har ikke Spartas prestasjoner de siste sesongene ifølge ham vært slik publikum er vant med.

Årets Spartalag synes han ser bra ut og regner med at de vil kjempe helt i toppen i serien. At de skal vinne sluttspillet slik 1000-årsmålet er, tviler han imidlertid på. Dessverre mener han både Stavanger og Lørenskog blir for sterke.

- Men det hadde vært en drøm om Sparta kom til sluttspillfinalen. Jeg elsker Sparta og ønsker sterkt at de skal klare det – gjerne da mot Stavanger, sier Tommy.

Da Sparta fikk kongepokalen sist, var Tommy med på laget. Den begivenheten karakteriserer han som det største øyeblikket i hans hockeykarriere. På spørsmål om hva han husker best fra finalespillet da, svarer han:

- Det var å få spille sammen med Petter Witnes. Det var moro!

Selv om han tviler på sluttspillseier til Sparta i år, holder han dem som favoritter mot Stavanger i Sparta Amfi 5. januar.

- Sparta er alltid vanskelig å slå i Sparta Amfi. Med opplegget rundt 1000-årskampen blir det sikkert stapp fullt i Amfi’n og fullt trøkk. De er nok dessuten revansjesugne etter tapet mot Lillehammer 30. januar. Selv om vi slo Lørenskog klart samme dag og også spilte en god kamp i Sparta Amfi sist vi var der, er nok Sparta en liten favoritt.

Om sin egen hockeyframtid sier Tommy Kristiansen at han tar ett år av gangen. Han vil gjerne prøve seg i en utenlandsk klubb igjen, men skjer ikke det kan det hende han blir i Stavanger et par sesonger til.

- Men uansett vil jeg gjerne komme tilbake til Sparta om noen år, sier Tommy Kristiansen. Det er fortsatt Sparta som er klubben i hans hjerte.

05.01.2016 19.00

Sparta vs Stavanger

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 4-3 etter straffer

2824
Sparta 34. Stavanger 30.
Sparta 2x2min. Stavanger 3x2min.

- Med den atmosfæren her så kunne det ikke blitt bedre

06.01.2016

Etter en fantastisk kamp med tilhørende hyllest av klubbens meritter og byens jubileum var det naturlig at det var to sarpinger som tok turen til vår juniorreporter.

Høydepunkter og intervjuer fra tusenårskampen

06.01.2016

Se høydepunktene fra kampen og hør hva Dion Knelsen, Jon Palmejörk, Jonas Elofsson og Jens Henrik Tönjum hadde å si.

1000-års kampen Sparta vs Stavanger 4-3 etter straffer

05.01.2016

Slo serielederne i jubileumskampen!

Kledd til fest

04.01.2016

 I morgen smeller det med tusenårskampen når Stavanger kommer på besøk

Niklas og Lenny etter dagens trening

02.01.2016

Redaksjonen var på plass under dagens trening og både kapteinen og treneren gleder seg til tirsdagens kamp. 

1000 års kampen

31.12.2015

I samarbeid med Byselskapet Isarpsborg og generalpartner Glomma Papp ønsker vi alle Sarpinger hjertelig velkommen til årets første store arrangement i 1000 års jubilumet. La oss sammen fylle Sparta Amfi og skape en ramme som setter Sarpsborg ”på kartet”.

Umbraco CMS fra MarkedsPartner