(Foto: Dagfinn Heidenberg)

Overbevisende seier

Sparta senket Kongsvinger og ga seg ikke før det stod 13-0 på tavla. 

-Vi gikk ut i 100 og fulgte gameplanen, sa Didrik Nøkleby Svendsen etter den overbevisende seieren over Kongsvinger i Sparta Amfi torsdag kveld. 

Sparta tok tak i kampen fra første dropp og etter fire minutter satt hjemmelagets første scoring for kvelden. Den skulle bli en av mange i løpet av de første 20 minuttene. For etter 11 minutter av kampen ledet Sparta med fire mål. Gjestene fikk en mulighet i overtall etter en billig utvisning av Markus Gerbrandt, men Kongsvinger maktet ikke å score på Samuel Ward. Mange sjanser fikk de heller ikke.

Saken fortsetter under videoen


Reporter: Kristian Norvik

Mot slutten av perioden var det Kongsvingers tur til å spille med en mann mindre. Det utnyttet Sparta omtrent umiddelbart. Halvminuttet ut i utvisningen setter Daniel Öhrn sitt andre mål for kvelden. Mirakler har skjedd, men det skal mye til for at Kongsvinger skal kunne snu dette til sin fordel. De har åtte skudd på mål etter 20 minutter og starter med én mann mindre i midtperioden. 

Sparta hadde ingen planer om å la Kongsvinger hvile i midtperioden. Omtrent fire minutter ut i perioden kommer Niklas Roest på et soloraid og setter inn det sjette målet for kvelden. Så er det stille noen minutter før pucken går forbi Ole Morten Furseth i Kongsvinger-målet. Denne gang er det Markus Gerbrandt på en avventende utvisning krangler inn pucken. 

Sparta har stålkontroll på kampen og etter 8-0 gjør Kongsvinger keeperbytte. Minuttet etter byttet scorer Niklas Roest på nytt. Det var allerede stygt for gjestene fra Kongsvinger og det ble ikke bedre i tredje periode. 

Sparta behøvde ikke bruke mye krefter i den tredje perioden. Sparta var det dominerende laget gjennom hele kampen og scoret fire nye mål i den siste perioden. 

Lørdag reiser Sparta til Oslo for å møte Vålerenga på Jordal. 

24.11.2016 18.30

Sparta vs Kongsvinger

Get-ligaen - Sparta Amfi

Resultat: 13-0

1688
Sparta 62. Kongsvinger 26.
Sparta 2x2min. Kongsvinger 5x2min.

Sparta-Kongsvinger 13-0 (SLUTT)

24.11.2016

Sparta senket tabelljumboen. 

McCormack: -Vi må ikke undervurdere Kongsvinger

23.11.2016

Sparta tar i torsdag i mot et Kongsvingerlag med nyvunnet selvtillit til dyst i Sparta Amfi. Det er svært viktig ikke å undervurdere dem, ifølge Graeme McCormack.