Jens Kristian Lillegrend stod kampen fra start og gjorde en solid innsats mellom stengene (Foto: Dagfinn Heidenberg)

Taper på marginer

Pucken spratt ikke Spartas vei mandag kveld. Stavanger fikk kampen i sitt spor og leder nå 0-2 i kamper. 

Sparta manglet fortsatt noen spillere til kampen mandag kveld. Blant annet manglet Samuel Ward, som fikk seg en trøkk i kamp en i semifinalen. Det var fare for at han hadde fått en hjernerystelse og måtte hvile. I tillegg manglet også Christoffer Henriksen og Daniel Öhrn. Men Sparta stilte med fire fulle rekker og unggutten Jens Kristian Lillegrend mellom stengene. 

Mer trafikk foran mål

Det tok lang tid før Sparta fikk en avslutning på mål og det var ikke vanskelig for Henrik Holm i Stavanger-buret og se utgangen på pucken. Hjemmelaget virket nummeret for små i forhold til serievinnerne fra Stavanger. Men Sparta kom mer med etter omtrent halvspilt periode og kom til avslutninger på mål. 

Slåsskjempen Ekelund

Da det gjenstod ett sekund av den første perioden, ble det temperatur. Stavanger møtte motgang i et godt defensivt Sparta-lag og fikk ikke til noe av det de prøvde på. Det medførte at sarpingen Tommy Kristiansen ble frustrert og lot det gå ut over Kalle Ekelund. Kristiansen fikk inn ett solid slag på nesen til Ekelund, mens slagene Kalle prøvde seg på, ble stoppet av dommeren. Kristiansen fikk en utvisning på til sammen fire minutter og Ekelund fikk to minutters utvisning. 

Helt på høyde med Stavanger

Sparta startet midtperioden i overtall, men selv om laget omtrent holdt seg i offensiv sone gjennom hele overtallsspillet, ble det ikke uttelling. Noe vi har sett gjennom hele sesongen er at det går for tregt når Sparta har en spiller mer på isen. Publikummet i Sparta Amfi ropte mer og mer på utvisninger, etter at dommerne overså mer og mer av det som skjedde av forseelser. Stavanger spilte ganske stygt og da Patrick Eriksson fikk en kølle i ansiktet blåste dommerne. Overtallsspillet som fulgte var dårligere enn det som var i starten av perioden og Stavanger hadde ingen problemer med å få pucken unna. I tillegg kom de til noen scoringssjanser i undertall. 

Hardt press

Stavanger presset på, men virket mer stresset over Spartas forsvar. Etter 34 minutter spilt får Stavanger sin første mulighet i overtall. Både Sparta-forsvaret, samt Jens Kristian Lillegrend står mot og Sparta forsøker seg på noen kontringer i undertall. Ingen av lagene scorer i midtperioden heller, noe som gjør at det fortsatt stod 0-0 etter 40 minutter. 

Mangler marginene

Ingen av puckene spratt Spartas vei denne mandags kvelden. Det ble tyngre og tyngre for Sparta og overliste en god Henrik Holm i målet til Stavanger. En av de som var nærmest var Markus Gerbrandt som tok en retur fra Holm, men sistnevnte var oppe med hansken og slo pucken bort fra målet. Rett derfra gikk Stavanger opp og scoret målet som gav gjestene 0-2, og det samme i kamper. 

20.03.2017 19.00

Sparta vs Stavanger

Sluttspill - Semifinaler - Sparta Amfi

Resultat: 0 - 2

1860
Sparta 26. Stavanger 29.
Sparta 3x2min. Stavanger 5x2min.

Tungt tap

20.03.2017

Gutta gjør en kjempeinnsats, men fikk dårlig betalt i den andre semifinalen. 

Klar for sin første semifinale!

20.03.2017

I dag er det klart for semifinale nr 2 i Sparta Amfi. Det er to sesonger siden sist vi var her, og nå er det igjen klart for semifinaler. For enkelte av spillerne betyr det også at de spiller sin første semifinale på seniornivå, deriblant Håkon Imset Stormli.

- Nyte en semifinale

19.03.2017

Bare å slippe ned skuldrene og nyte at det er en NM- semifinale, mener Henrik Malmström før morgendagens kamp.